Årets hundspannstur

Nu var det dags för den traditionsenliga hundspannskörningen. Vi åkte upp till Hälsingland på söndagen för att få en bra start. En mysig kväll med korvgrillning och kortspel. Dagen efter blev det en stadig grötfrukost och ta hand om hundarna. När allt var lastat åkte vi ett par timmar upp i Härjedalen till startplatsen. Då det inte blev någon skidresa på fjället hade jag verkligen sett fram mot detta.

Där allt börjar
På väg
Upp på fjället
Ner i dalen
Tonic
Kramstund med hundar

Hundarna sattes på lina och fick mat. Det tog inte många sekunder innan det var slut. Vi människor fick upp värmen bra i stugan och pyttipannan satt fin så där på kvällen. Natthimlen var snudd på magisk med alla stjärnor.

Morgonen började med att hundarna fick frukost. Därefter fick vi käka. Helt förklarligt då hundarna måste smälta maten. Det var ca -10 grader men inte ett dugg kallt då det inte blåste. Efter allt var packat igen gjorde vi klart för avfärd.

Mysiga stugan
Gosiga Lobo
Delar av gänget
Sot gillar sin husse
Upp på fjället igen
Vidder
På väg mot Lillhärjåbygget
Vackra Tonic. Han har varit min ledarhund många gånger nu.
Lexie
Panda
Kloke trotjänaren Nicke. Min andra ledarhund.
Chili
Brorsorna Vitus och Norton
Timon och Saga
Gunsan gosar med Lobo
Drängstugan
Gunsan framför sommarbostaden

När hundarna fått sin kvällsmat plockade Jens fram Ann’s goda kyckling. Det blev en fest i stugan med ett par whisky som efterätt. Vi spelade kort ett tag innan sovsäcken tog vid.

Det här var 5:e gången på bygget men alltid lika roligt att höra Eva berätta. Manne var där den här veckan och kul att se honom igen också. Det var ett år sedan nu. Eva och Manne stökade omkring i ladugården när vi kom upp på morgonen. I sommar hoppas jag se kossorna springa runt på fäboden igen. Eva och Manne kom som vanligt och tittade när vi skulle åka. Det var en skön start på dagen. Solen värmde så jag åkte länge i bara en fleecejacka.

Lämnar bygget
Vidsträckta myrar
Finväder
Nicke och Tonic vilar
Panda drömmer
Nicke och Tonic vilar
Snart korvgrillning
Vädret växlar
Snötäckt
Mysigt att köra i snö också
Snön övergick i regn och lockigt hår

Nu var turen över för detta år. Jag hoppas det blir fler gånger.

Tack till
Tonic,Nicke
Troll, Bore
Sot, Panda
för att ni gav mig en oförglömliga minnen.

Här är fler turer jag gjort
Vinterns vackraste äventyr
Hundspannstur i Härjedalen
Hundspannstur i Härjedalen (Video)
Hundspannstur igen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.