About me

Min stora passion i livet har sedan barnsben varit naturen. Att vistas i naturen kan kombineras med så många olika aktiviteter och behöver inte alls vara komplicerat. Ibland kan en enkel skogspromenad vara livskvalitet. Vår svenska fjällkedja är ändå det område jag uppskattar mest. Att uppleva djurens och de storslagna vyernas värld är något som alltid får mig att längta. De aktiviteter jag sysslat mest med är klippklättring, fjällvandring, snowboard, paddling, flugfiske, pimpel och fotografering.
Idag är det fiske och foto som står för den största delen av mitt friluftsliv men det blir även en hel del vandringar både när och fjärran. Flugfisket upptäckte jag först i 20-årsåldern och foto med systemkamera nästan 20 år senare.
Hur som helst är det jag gör lika mycket en ursäkt för att komma ut i naturen som att utföra aktiviteten.
I början av 2000-talet upptäckte jag maltwhisky. Att smaka och analysera denna förädlade dryck ger mig en annan typ av ro för själen än den jag upplever i naturen men även den riktigt trevlig. En god whisky till flugbindningen, fisketidningen eller varför inte i grässlänten efter ett fiskepass är fint. Jag har provat de flesta av de ~125 skotska destillerier som finns tillgängliga inkluderat de nedlagda och rivna den senaste tiden men saknar några få. Mina favoriter är de destillerier som producerar rökig whisky från ön Isle of Islay – Ardbeg, Bowmore, Caol Ila, Lagavulin, Laphroaig och Port Ellen men en god sherrylagrad whisky passar ibland lika bra.

Jag skriver lite här om mina “äventyr” när jag får lust och hoppas det glädjer någon människa.

/Håkan

Skicka ett mail om du funderar över något!

Foto, Natur, Fiske, Whisky