Den första färden

Det är mer än 20 år sedan jag köpte min Kajak. En Prijon Yukon Expedition. En lite stadigare flatbottnad kajak med stort lastningsutrymme på 170 liter. Lämplig att paddla åar, sjöar och inomskärs.
Då jag inte använde den har jag haft den utlånad till min far i över 10 år. För ett par veckor sedan hämtade jag hem den och har fixat till den. Nu skulle jag ut på nypremiär-tur med min egen kajak. Sist jag paddlade var i Alaska för 2 år sedan men det blev bara en halvdag.
Igår packade jag sovsäck, liggunderlag, tält och mat och körde till lämpligt sjösystem för en övernattningstur. Lite vingligt var det att ta sig ner i sittbrunnen men det blev bättre med tiden. Jag fick en underbar dag med klarblå himmel på vattnet. Jag tältade på en ö och riktigt njöt av tillvaron. Maten kunde jag också njuta av. Lax med pasta och gräddsås svaldes ner med ett par kalla Staropramen.
För att maxa på lite så hade jag surfplattan med med några serieavsnitt. 12 grader var det vif midnatt när jag “släckte lampan”.

För ovanlighetens skull börjar jag med en liten Timelaps-film:

Frukosten var mackor med ost och blåbärsmüssli och mjölk. Efter det plockade jag ihop mina prylar och lastade båten. Det var bara 3-4 kilometer tillbaka till bilen nu så jag kunde paddla lugnt och njuta av vädret. Det är inte ofta både vind och väder visar sig från sin bästa sida. Det blev ca 20 kilometer på denna tur. Kanske lite mycket första gången men det får jag känna imorgon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.