Flottarleden – Njupfatsleden

Nu var det dags för vandring igen. Någon mil norr om Delsbo rinner Svågan. Där skulle jag och Gunsan vandra längs älven och vidare mot nästa led. Ungefär halvvägs efter Njupfatsleden ligger sjön Njupfatet. Där var den tilltänkta rastplatsen. Haspelspöt var med också men det var optimistisk i värmen.
Svetten rann innan vi lämnat bilen på områdets idrottsplats, Svågavallen. 25 grader i skuggan är på gränsen till för varmt för vandring. Jag är inget större fan av värme så det skulle bli intressant att se hur jag skulle klara detta.
Värmen hade lockat fram myggen fick vi erfara. I en sänka var det bara att droppa ryggsäcken och leta fram myggmedel. Jag har kvar av mitt medel från Alaska med 100 deet. Det stoppade myggen effektivt igen.
På kvällen tog värmen ut sin rätt. Jag tyckte jag satt i mig bra med vatten men det var inte tillräckligt. Jag drack nästan en liter innan läggdags. Den bygynnande huvudvärken/illamående gick snabbt över. Efter detta fick LifeStraw-flaskan med vattenfilter göra sitt då allt rent vatten var slut.
Jag trodde det skulle bli en kortare vandring tillbaka dagen efter men det visade sig att det var minst lika långt. 14 + 14 kilometer blev det totalt. Åskan mullrade de sista kilometrarna och det var skönt med lite svala vindar. Vi hade några hundra meter kvar när regnet droppade ner från himlen. Vi har ofta tur med det där 🙂
Det här var nog den sista lite längre turen innan hösten kommer med sval luft igen.

Mygghål

Svågan

Bro vid Långmor

Hästmyra

Cabriolet

Hjortronblom

Färgklick

Göken gal och orren bubblar. Svårt att somna om när det är ljust.

Spegelblankt

Kabbleka

Påfyllning av vatten

Bro vid norra Ängebo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.