Let the games begin

Detta är det första orrspelet för året för min del. Till i år hade jag hoppats att det skulle ligga snö och is på myren men det verkar hopplöst. Klockan fyra gick jag till bilen och det var plusgrader ute fast stjärnorna glittrade. Gasade på och skyndade mig ut på myren för att sätta upp gömslet. Jag blev klar i god tid. Löste lite pussel på telefonen innan jag hörde första stridsropet. Sju orrar landade strax senare på myren och började smågnabbas lite. Ytterligare fyra kom och det tvärdog. En stackars tupp småkacklade lite men annars var det samma stämmning som på ett bibliotek.
Inte förrän ytterligare tre tuppar äntrade scenen blev det lite fart. Det blev några vingslag här och var, näbbar som revs och klor som svingades. Långt ifrån hur det brukar vara när hönorna är på plats. Det är fullt upp för tillfället så jag vet inte om jag hinner ut på fler spel men en gång ville jag i alla fall kolla till “mina” orrar i år.

Orrtupp pickar lite i gräset för sig själv

Orrtupp pickar lite i gräset för sig själv
Orre, Black Grouse, Lyrurus tetrix

Kom tillbaka hit ner din fegis

Kom tillbaka hit ner din fegis
Orre, Black Grouse, Lyrurus tetrix

När solens strålar smeker myren går det att se hur vacker en orre är

När solens strålar smeker myren går det att se hur vacker en orre är
Orre, Black Grouse, Lyrurus tetrix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.