Ugglespaning

För två veckor sedan var jag ute med Gunsan i skogen. Kamera var med men inget teleobjektiv. Det är dessa gånger det bästa händer. Jag lyckades locka fram inte en men två sparvugglor till samma plats. Jag antar att det var ett par. Den ena satte sig alldeles bredvid oss några meter upp i en gran. På “vanliga” kameran stod Drive-läget på timer tio sekunder efter att jag fotat oss båda, amatörmässigt värre….
Jag har varit på platsen några gånger efter detta men ingen lycka. Varken morgon eller kväll.

Idag provade jag en annan plats. Total sträcka blev dryga tio kilometer och på hälften av dessa fanns det chans på sparvuggla och även slaguggla här och var. Jag kammade noll men fick ändå lite bilder på trevliga småfåglar.

Den lilla snabbtrummaren

Den lille snabbtrummaren
Mindre hackspett, Lesser spotted woodpecker, Dryobates minor

Nötväckan hade hittat ett hem med lite för stort hål. Paret turades om att fylla på med bomaterial och mura igen ingången.

Inflyttning
Nötväcka, Eurasian Nuthatch, Sitta europaea

En blåmes var fram för att spana in sina nya grannar?

Nyfiken granne
Blåmes, Blue Tit, Parus caeruleus

En härlig dag med fint väder. Lyckat fast det inte blev några ugglor….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.