Nyårsdagen

Efter ett års uppehåll var det dags för nyårspremiär igen. Eftersom jag skulle åka med Hampus var jag inställd på alpin start trots nyårsfirande kvällen innan (tre-rätters middag utan alkohol). Det blev inte mycket till sömn.
Hampus var startklar när jag kom och vi bilade iväg i mörkret. Knappt två timmar senare var det fortfarande mörkt när vi klev ur bilen.
En lagom “promenad” senare var vi på plats på isen. Jag hann inte få grejorna i hålet innan Hampus fått fisk. Han fick säkert tre innan jag kände något. Sedan Janne kom hade han fiskat ikapp med Hampus ett tag så jag var tvär-sist.
Jag fick en trög start men efter att jag bytte blänke släppte det. Då kom de på rad, i alla fall nappen. Ringrostig som jag var brände jag flera stycken. Allt som allt en riktigt trevlig dag med kära återseenden av killarna från W-län.

Jag behöll några utsökta matfiskar

Röding, Arctic char, Salvelinus alpinus
Röding, Arctic char, Salvelinus alpinus

Hampus var glad idag. Han fick säkert 25 rödingar. Nästan alla gick tillbaka.

Storfiskaren
Storfiskaren

Det började skymma och jag hade samtidigt fått ett rejält skatbo från senaste fisken. Vi packade ihop och vandrade tillbaka.

På kvällen passade jag på att bjuda Gunsan på färsk rödingfilé med pressad potatis och romsås.
Hon var mycket nöjd och den hamnade på hennes topplista över goda maträtter 🙂

One thought on “Nyårsdagen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.