Skidhelg

Nu var det länge sedan jag stod på skidor. Det blev ett halvhjärtat försök för ett år sedan med Alexander men vi åkte mest på barr, pinnar och kottar i det lokala friluftsområdets spår. Det blev inte en enda sväng på turskidor.
På lördagen skulle det bli plusgrader så vi startade i ottan. Vi tog oss till slut till ett underbart område vi brukar besöka vår och höst. Färden gick på skogsväg, skoterspår, stigar, traktorväg och en del spårade vi själva fritt. Det var precis så att snön räckte till att åka på. 8 kilometer lyckades vi skrapa ihop.

Gunsan på skidor en tidig morgon
Gunsan på skidor en tidig morgon

Efter vi åkt på skidorna hade vi halva dagen kvar så efter vi bytt fuktiga kläder åkte vi till storskogen för att pulsa snö. Så mycket pulsa blir det inte med 2 decimeter men skönt att slippa en isig trottoar.

Skidorna får vila
Skidorna får vila

Efter dryga timmen kom vi fram till ett hygge. En bit ut på detta hygget ligger en slagen(?) älg som jag anar att vargar kalasat på. Räv, örn, korp och andra kråkfåglar har säkert hjälpt till. För tillfället är det bara bröstkorg, skinn och klövar kvar.

Vargmat
Vargmat

Det blev 8 + 10 km under dagen så på kvällen laddades det med fläskfile, bea och potatisklyftor.

Tanken var att det skulle fotas idag men tempen skulle sjunka till -10c i det området. Det blev en ny tur på skidor istället. Nya skogsvägar som hade skapligt med snö. Klart bättre än vi hade under gårdagen i alla fall. Det blev till och med en sväng ut över en myr. Snön höll inte hela vägen men det var fruset under. Varm choklad och smörgås hade vi med för en fika. Inte den vackraste utsikten men vi satt bra.

Fikapaus
Fikapaus

11.2 km snö hittades under dagen. Mina Amundsen har äntligen fått komma ut och leka igen, härligt. Nu hoppas jag på mer snö så det går att åka på riktigt i skogen med.

Amundsen
Amundsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.