Cykeln parkerad

Det har varit mycket cykling de senaste dagarna. Jag måste ha cyklat varenda väg i stadsdelen. både asfalterad som grusad och även de flesta stigarna. Många timmar har det blivit på järnhästen i alla fall.
Idag tog jag kameran och bilen söderut. En mindre slättsjö var målet. Flertalet rovfåglar visade sig fast naturligtvis på längre avstånd. Fjällvråk var ett kärt återseende, årets första sparvhök, två ormvråkar, brun kärrhök och en ryttlande fiskgjuse. En annan rolig art jag såg var tundrasvanen eller mindre sångsvan som den också heter. Den häckar i norra Ryssland. Många individer övervintrar i Nordsjön och kan därför passera Östersjön vår och höst.
På vägen hem stannade jag och spanade på herr och fru rådjur…

Rådjur, European roe deer, Capreolus capreolus
Rådjur, European roe deer, Capreolus capreolus

Nu är det snart dags för öringfiske. Temperaturen stiger i havet. Till helgen ska jag pumpa flytringen och gå igenom prylarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.