Isande fotosväng

Hoppade upp tidigt i morse för att hinna med en sväng med kameran. Tänkte jag skulle ta med en extra fleecetröja men struntade i det till förmån för matsäck. Det hade varit enklare att ta på extratröjan hemma för det blåste isande vindar.
Jag möttes av en sjungande rödstjärt trots tidig morgon. Den stackarn kunde väl inte sova i detta väder.Tanken var att jag skulle fota sjöfågel men det gick inte alls. Det enda som kom i närheten var en kniphanne. När solen steg upp och gav mer ljus flyttade jag mig mot ett skogsparti för att spana av småfåglarna.
En anonym fågel jag sällan ser (lägger märke till) visade sig efter ett tag.

Svarthätta, Eurasian Blackcap, Sylvia atricapilla
Svarthätta, Eurasian Blackcap, Sylvia atricapilla

På en gren i närheten hittade jag en nötväcka som var vänlig nog att sitta still ett par sekunder. Dessa har annars en benägenhet att hoppa runt så skärpan inte sitter eller kompositionen blir knasig.

Nötväcka, Eurasian Nuthatch, Sitta europaea
Nötväcka, Eurasian Nuthatch, Sitta europaea

Efter ett tag gick jag tillbaka till vattnet. Några skäggdoppingar och en sothöna simmade en bit ut. En fiskgjuse ryttlade en bra bit ifrån. Jag käkade några mackor och gick tillbaka in i skogen men några fler kort blev det inte denna gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.