Upptäcktsresa

Ledig och mulet väder. En kombination jag känner igen väl. Jag hade tänkt mig en dag med kameran men bestämde mig istället att utforska nya marker. När det var en promenad på 5 km fick kameran stanna hemma då det ändå var mulet.
När jag klev ur bilen hälsades jag genast välkommen av en Spillkråka. Promenaden gick mestadels genom granskog innan jag kom fram till myrmarkerna där den eventuella sjön skulle ligga. Det var inte mycket till sjö men ett stort öppet område som kan besökas av lite av varje under ett dygn.
Efter ett par timmar kom solen och jag hade kunnat få riktigt fina bilder på ett kärrhökspar som jagade i min närhet till och från under lång tid. Jag skulle kanske tagit med kameran ändå, typiskt.
En äldre havsörn spanade också in området på nära håll och innan jag gick hem såg jag ett par tillsammans. Ett sångsvanspar hjälptes åt att ruva på äggen i boet medan en gräsandshanne höll den ruvande sällskap bara metern ifrån.
Gräsänderna hade redan fått ungar och jag fick det till tolv stycken som skyndade efter mamman. En ärtsångare spelade för full hals några meter ifrån mig och sävssparvar avlöste den. Jag såg inga däggdjur under min tid men en tidig morgon går det säkert att få se såna också.

Hit ska jag tillbaka snart…

Myr, Bog