Jorduggla

Fick oväntad tid över och visste inte vad jag skulle göra. att åka till “myren” kändes så där då jag inte planerat något innan. Jag bestämde mig för att ta med kameran och leta lite småfågel. På väg mot gammelskogen passeras några ängar. Två kråkor var i full färd med att jaga bort en rovfågel. Efter ett tag såg jag att det var en jorduggla. Var är ljuset när man ska fota?
Jorduggla…

Jorduggla, Short-eared Owl, Asio flammeus

Den jagade bort över fälten innan den satte sig för att vila i andra ändan. Jagade ett par svängar till innan den flög in i skogen. Det blev inga småfåglar denna gång då jag satt i tre timmar och väntade så när som på en kort promenad. Detta lägger jag på min undersökas-lista.
Jordugglan är knappt fyrtio centimeter och har ett vingspann på en meter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.