Introducering

Nu när Patrik skaffat ring var jag “tvungen” att introducera honom i gäddflugfisket.
Då jag hade beredskap fick det bli det närmaste/mest lättillgängliga vatten. Vi hann bara ut i ringarna så kom en havsörn och patrullerade. Mäktiga fåglar som är underbara att se. Jag kommer ihåg en gång när jag besökte ett fågeltorn som var under renovering. Golvtrallarna högst upp var lagda ovanpå räcket för att byta syllarna. När jag kom högst upp i trappan skickade jag upp grinden. Då hörde jag tunga vingslag. Jag reser mig upp och ser en örn flyga ut mot sjön. Den hade säkerligen suttit och sovit däruppe och inte hört när jag kom i trappen. Naturligtvis låg kameran i ryggsäcken och örnen var halvvägs ut över sjön innan jag fått fram den.
Tillbaka till fisket… En underbart blå himmel men något kylig luft mötte oss på morgonen. Vinden låg på från öster så vi började att fiska längst in i viken. Efter ett tag drog jag första gäddan på knappa 3 kilo. Strax därefter fick Patrik sin första fluggädda och han blev fast direkt. Började prata om nytt spö osv.
Första fisken…

Fisket gick ganska trögt men jag fick fem till och även Patrik lyckades med en till. Några tappade blev det också. Minst en månad till hoppas jag att det tar innan isen lägger sig. Solen får gärna visa sig fler helger också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.