Flytring söderut

Efter närmare sju års tjat har Patrik äntligen köpt en flytring. För att fira detta skulle vi ge oss ut på rödingjakt. Allting var planerat och klart när vi kom på att sjön vi skulle till var stängd. Likadant var det med alla andra rödingsjöar vi kände till i närheten. Visst har vi kunnat gett oss ut på en av de stora sjöarna också men avsaknad av vindskydd och storleken gjorde att vår reservplan blev put and take efter öring och regnbåge.
Det var inte det lättaste att hitta en sådan sjö där det var tillåtet med ring i oktober heller. Vi lyckades till slut hitta ett område en bit söderut.

I området hade vi planerat fiska i en mindre sjö som såg riktigt fin ut. Vi var inte ensamma om den åsikten för väl på plats var det minsta femton husvagnar/husbilar uppställda. Trots de vackra vyerna och det fina läget fortsatte vi att leta. Vi passerade två till mindre sjöar där vi fick ta samma beslut innan vi kom till en sjö med bara två husvagnar. Ringar blåstes upp och vi bytte om för fisket.
En jättetrevlig sjö på ca: 25 ha. Vädret var kanonbra med en klarblå himmel och det blåste nästan ingenting.

Sjön bjöd på förvånansvärt många vak. Fisken gick och åt fjädermygg så det var inte det lättaste att få dem till hugg. Patrik och jag lyckades lura en varsin efter ett tag.
När jag plockat upp mina grejor och var på väg in mot land fick Patrik en regnbåge också…

Resten av dagen ägnades åt mat och dryck. En Pistonhead satt fint till maten som Patrik kockade ihop. Rödvinsmarinerad fläskytterfile med hemgjord potatissallad.
Laphroaig Cask Strength och Caoil Ila DE smakade bra efter detta och värmde när temperaturen blivit något lägre med mörkrets inbrott. Vi hade med ved och satt ett bra tag vid brasan och surrade innan vi somnade i vindskyddet.
Morgonen efter påminde mig direkt om att det blev för mycket whisky kvällen innan. Patrik var snabb ned till vattnet medan jag tog det lugnt. Det blev ingen fisk denna dag men väl en trevlig dag i naturen. När vi burit tillbaka vår packning till bilen och packat in så kom regnet. Fin timing.
Resten av hösten blir det förmodligen gäddfiske men blir det någon helg med fint väder igen kan jag tänka mig att återvända till denna sjö.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.