Gäddmaraton

Fredag, jobbade halvdag och besökte den lilla viken direkt efter jag petat i mig lite käk. Vattnet visade sig från en konstig sida. Normalt brukar ruggigt väder och vågor göra det lättfiskat. Denna dag gick det jättebra när det var klarblått och vindstilla. När vinden tog i blev det tvärnit så när som på ett par mindre gäddor. Dagens skörd blev 17 stycken med topp på ~5 kg.
Ibland nappar det något större…

Lördag, hade massa aktiviteter bokade men lyckades i alla fall få till ett par timmars fiske. Provade ett sund som jag bara fiskat i en gång tidigare. Det gick ganska trögt men tre fiskar lyckades jag kroka innan jag skulle hem och duscha för att hinna till ett kalas.

Söndag, den gamla trotjänaren (lilla viken) blev dagens fiskeplats. Tredje dagen i rad med fint väder. Jag började fiska den inre delen av viken och fick snabbt fisk. Krokade av 15 fiskar innan jag tog fikapaus. De yttre delarna provades efter fikat och det var som förgjort. Ställen som brukar hålla fisk var helt tomma. Lyckades till slut få tre till innan fötterna behövde tinas upp. Fem timmar i kallt vatten känns.
Fikapaus med utsikt…

Måndag, mulet på morgonen som klarnade upp efter ett tag. Jag mötte Patrik på vägen ut till sundet. Patrik var lite sen då han som van långloppscyklist skulle smörja pungen med vaselin mot kylan 😀
När vi sjösatt flytringarna fick Patrik en gädda i första kastet. Efter det var det dött. Provade att ta hem i varierande fart och bytte flugor titt som tätt men inte ett hugg. Efter ett par timmar blev vi hungriga och jag längtade till min smörgåstårta som var nedpackad. Efter fikat fick jag äntligen en gädda. Ungefär 4 kilo som var exploisiv när den väl var fast men tog försiktigt. Några minuter senare var det dags igen. Ännu en gädda som tog försiktigt. I tredje försöket lyckades jag kroka den. Den ursinniga gäddan drog iväg mot vassen innan den plötsligt lossnade. Vi fick efter detta en varsin till gädda men totalt sett ett riktigt klent resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.