Väderomslag

Tänk vilken härlig påskhelg vi hade. Varmt och skönt från fredag till måndag. Temperaturen låg på 22-23 grader på dagarna. Resten av veckan tror jag knappt kvicksilvret orkat över 10-graderssträcket.
Fredagen var jag vid kusten och provade lyckan på havsöring, lyckan uteblev. Lördag och söndag var jag på plats i stugan och grillade.
Hela måndagen spenderade jag i naturen med kameran. Jag började spana av en sjö efter storlom men såg ingen sådan. Tranorna gick förvånansvärt nära i vassen. De var säkert upptagna att leta grodor och annan mat för de lade inte märke till mig. Ett par korpar blev oroliga när kärrhöken dök upp och jagade frenetiskt bort den. Efter ett tag flyttade jag mig en bit med bilen och promenerade upp i skogen. Redan efter några minuter höll jag på att krocka med ett rådjur som jag skrämt upp. Det galopperade max 15 meter ifrån mig. Såg sedan en duvhök vid trädtopparna och en spillkråka flög i samma riktning en stund senare.
Efter ett stopp på tornfalkslokalen drog jag ut mot kusten. Förrutom två fisktärnor som satt och värmde sig i kvällssolen såg jag ett par snatteränder paddla förbi…

Idag var det soligt och fint när jag slutade jobbet. Såg min första svarthätta idag. Löven har börjat slå ut ordentligt på träden så småfåglarna är svåra att fota nu. Stenknäck fanns också på samma plats. Åkte vidare till en mindre sjö där jag vet att det ska finnas rörhöna. Jag har aldrig sett den där förrut så tålamodet skulle frestas ordentligt den här gången. Efter att ha spenderat en dryg timme vid strandkanten i skydd av diverse buskar och träd blev det ordentligt kallt men belöningen kom till slut.
Rörhöna…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.