Strandpromenad

Efter jobbet åkte jag till en sjö som jag promenerade runt med kameran. Det är inte ofta jag kollar till den här typen av fåglar så det är kul med lite omväxling. Förrutom de ~500 skrattmåsarna finns lite spännande arter. Svarthakedopping och skäggdopping skådade jag direkt. Likaså knipa och vigg. Fåglarnahåller ofta till långt ut i sjön så det gäller att vara tålmodig. Jag satte mig ned i skydd och väntade in doppingarna.
Efter ett tag dök dessa brunänder upp…

Till slut kom också en av doppingarna, skäggdoppingen…

Jag kollade bland måsarna efter annan fågel men bara en stackars sothöna som simmade där bland allt kackel. Två måsar jagade iväg en brun kärrhök.
Promenaden gick vidare och efter ett tag satte jag mig ned i solen och bara tittade på fåglarna i motljuset. Värst vad många blev nyfikna då. Svarthakedoppingen var bara fyra meter från mig och spanade ivrigt. En grågås kom också fram och hälsade samtidigt som en sothöna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.