Ny dag på sjön

Det frusna vattnet lockar mig på vintern. Fisket laddades upp hos Patrik med någon öl/whisky på fredagskvällen. 05:20 ringde klockan och jag var klarvaken….not.
Vi kom iväg ganska snart och landade i ett kallhål med -17c. Händer och fötter var inte nöjda med läget och protesterade på en gång. Mitt i strejken fick jag napp dessutom. Upp ur hålet kom en lake på 40-45 cm. Fort av med vantar och kroka loss. I med händerna i vattnet och snön för att torka av det värsta, fram med handduken och sedan in i vantarna igen. Så där ja, nu blev det skönt för fingrarna….not. Vi provade ett tag till på samma ställe utan resultat och flyttade oss ett par hundra meter. Nytt hål, ny lake. Samma size som sist. Som tur var hade temperaturen stigit så det gick fort att få igång fingrarna efter detta. Dessutom fyllde jag på i kroppen med mackor och varm choklad. Efter ett tag flyttade vi oss till en ände i den långsmala sjön. Här brantar det på rätt rejält och fisken uppehåller sig ibland vid denna djupkant. Patrik började plötsligt tjoa och skrika så här var det liv i alla fall. Efter en minuts drillning kom den upp ur hålet.
Fint färgad båge på 1.7…

Vi fiskade av längs djupbranten men inget mer hände efter detta. Fiskade oss bort till andra sidan sjön men inget napp på de ställen vi provade.
Hungern började tillta så vi tog en matpaus…

Inte ens vid “matlagningen” kunde det hugga. Det tröga fisket höll i sig men vi var envisa. Solen var framme och bidrog med mycket energi. Fisket spelade inte så stor roll längre. Vid 15:00 gav vi till slut upp. Nu hettar det lite smått på kinderna och jag känner mig nöjd för dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.