Öringfiske

Havsöringsfisket mer eller mindre uteblev denna säsong. Det blev ett antal försök men bara en öring krokad. Det var likadant för de flesta har jag hört.
De tre senaste fiskesvängarna har det blivit tjärnfiske. Hampus och jag var upp en gång förra veckan sedan provade jag själv i måndags. Idag var det dags igen.
Till min förtvivlan hade jag glömt flugvästen hemma så med 100 meter kvar fick jag åka hem igen och hämta den. Regnbrallor hade jag också glömt och det behövdes.
Efter att ha krånglat mig genom bommar och åkt de 5(?) milen så var jag äntligen på plats. Regnbrallorna hade jag naturligtvis inte fått med mig. Spöregnade gjorde det men det kom i alla fall lodrätt så jag klarade mig bra.
Det vakade sporadiskt fast det spöregnade och en glupsk öring bet i ganska omgående. Efter en fin fajt kunde jag håva kilosöringen. Flugan satt illa till så den sparades till kommande middag. Jag lyckades få en på 1.2 och en på 1.7 innan det slutade regna. Efter det så blev det lugnare och nu var de bara fram och nosade på mina grejor. En helt okej kväll blev det vid skogstjärnen i vilket fall. Om någon vecka hoppas jag sjösandsländan börjar kläcka i knätofsland. Hoppas öringarna bjuder upp i år också.
Middagsöring…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.