Havsöringsfiske…

… borde stått på schemat idag. Det brukar alltid vara som bäst den här tiden på året. Med 4c i vattnet så är det knappt lönt att försöka. När det dessutom blåser som det gjorde idag är det bara att lägga ned.
Jag packade kameran istället och åkte ut för att söka mina kära rovfåglar. Det gick inget vidare. Iofs såg jag en brun kärrhök som swishade förbi ovanför trädtopparna men jag hade hoppats på tornfalk, sparvhök eller duvhök idag. Hade med mig en jättemacka med salami och brie. Den satt fint efter ett tag.
Gav efter ett tag upp rovisarna och åkte till Rudsjön. Har mest varit där sommartid innan och sett alla sjöfåglar mitt ute i sjön. Långt från vad som blir bra i en kameralins. Idag var det inte alls så långt ut. Inte alla fåglar åtminstone. Jag lyckades med ett par nya fotokryss.
Svarthakedoppingen ser jag ofta långt ut i sjön…

Viggen vet jag inte att jag sett här förrut men den kanske också brukar hålla till långt ut på sommaren. Där “orkar” jag sällan spana av.
Dags för vattenkammning?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.