Varghotellet

Nu i helgen har jag varit på Järvzoo. Parken innehåller djur ur den svenska faunan med rariteter som myskoxe, björn, varg, fjällräv, järv, lo och kungsörn bla.
Natten skulle tillbringas på Varghotellet. Hotellet som ligger innuti djurparken Järvzoo har tre rum med panoramafönster som vätter mot ett varghägn.
Vid entrén så fick vi nyckel till grinden och åkte upp med bilen. Eftersom rummet inte var riktigt klart startade vi en tur runt i parken. Det är väldigt fint anordnat i denna park som har Europas längsta trätrottoar på 2950 meter. Det gör att man kan se djuren utan att behöva se genom galler eller stängsel.
Det var lugnt med besökare i parken och vi mötte bara folk vid grillplatsen där vi stannade och grillade korv. Efter korven fortsatte vi mot de mest intressanta djuren uppe på berget. Björnhonan verkade vara kvar idet. Hon hade fyra ungar att ta hand om så det var kanske inte så konstigt. Vargarna sprang längst bort i hägnet. Vi såg några stycken iaf. Fjällräv och järv såg vi inte skymten av denna dag och lodjuren visade sig sparsamt uppe på klipporna. Vi var inte allt för ledsna över det då det skulle bli en ny tur dagen efter. Efter rundvandringen så gick vi till hotellet. Vi funderade om vi skulle få se någon varg på nära håll där. Jag tror inte vi var där mer än fem minuter innan de sprang förbi utanför fönstret. De busade med varandra så det stod härliga till. Vi packade upp lite saker och kollade in hotellets andra våningar. Där fanns en hel del uppstoppade rovfåglar.
Alflaparet som heter Dexter och Carla kom nyfiket fram till oss när vi skulle åka iväg och äta mat. De var otroligt rädda och hoppade till bara man harklade sig lite.
En pizza och några timmar senare beslutade jag mig för en kvällsvandring bland djuren. Jag har varit i parken säkert tio gånger men aldrig sett hur de har det på kvällen och det är ju inte så konstigt när det är stängt då. Vissa djur var mer aktiva på kvällen och inte alls lika skygga. Vargarna vid “vårt” hägn och de uppe på berget ylade ikapp i en månskensserenad. Vilken härlig stämmning det var. Ugglorna var också på och hoade en hel del. Fjällugglorna hade familjegräl när jag kom dit. Kan det ha varit städningen?
Tillbaka på rummet så blev det både Ardbeg 30 Yo, Laphroaig 30 Yo och vargspan innan det blev för mörkt. Jag lade mig vid ettiden och vaknade ändå klockan sex på morgonen. Direkt upp för att se om Dexter eller Carla var vakna. Det var de. Piggare än vad jag var dessutom. Efter frukost gick vi ut till dem igen och de var fortfarande lika nyfikna som alla de andra gånger vi gick ut genom dörren. Vi gick även ned till trillingarna som vi missat förrut. Alfahannen på berget har tre bröder som bor i ett annat hägn vid sidan om. Tre mycket fina vargar.
Efter dusch och hoppackning körde vi ner bilen till entren och gick promenaden runt parken igen. Vi stannade till och fikade på grillplatsen. Vi gick lugnt för att tajma in matningen uppe på berget. Hinkvis med kött delades ut till varg, lo, fjällräv och järv.
Tiken Carla som vi såg ca var femte minut från rummet…

Ett annorlunda och trevligt djurparksbesök blev det och riktigt trevligt dessutom. Blir det fler gånger? Ja kanske men då blir det när dagarna är ljusare och temperaturen högre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.