(o)Turen med Patrik

Då blev den äntligen av. Patrik och jag kunde få till en fiskedag igen. denna gång blev det en rejält kall dag. Nästan framme vid sjön visade biltempen på -19.5. Rejält med kläder hade jag på mig men händer och fötter brukar alltid ta stryk ändå. Vi hade med oss ved och korv att grilla så det kändes lugnt.
Senaste gången jag var till denna sjö nappade det ganska bra. denna dagen verkade trögare. Jag började dessutom frysa om fötterna. Vi skulle röra oss mot andra sidan av sjön så värmen kom tillbaka. Det var då stöpt där så Patrik trodde han blev fuktig om fötterna. Vi kände inget där nere heller.
Patrik i vinterskrud…

Hampus och Anders hade kommit dit lite tidigare och satt där vi satt först. Jag provade ringa till Hampus för att höra hur det var däruppe. Precis när jag står med luren i näven och signalerna börjar gå fram smäller det till i mitt spö. Spöt har jag lagt ned i skryllan. På den liggar massa pinaler samt mina vantar. Får börja drilla den i linan och det känns riktigt bra. Jag ser fisken strax under hålet innan den tyvärr släpper. Inte mycket att göra. Pratar sedan med hampus och fick höra att han fått en öring och en abborre.
Patrik och jag fiskar oss tilbaka till vindskyddet. Solen har kommit fram fast den är så svag så den värmer ingenting. Däremot blir jag varm av att gå. Behöver stanna och vila så jag inte blir svettig.
Korv är ALLTID gott när man är ute…

Vi fiskade ett tag till men utan resultat. Det är bara att försöka igen en annan gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.