Vackert väder

Hösten bjuder ibland på vackert väder. Idag var det en sådan dag. Förra tisdagen så hade jag en halvdags ledigt. Nu var det dags för halva nummer två kände jag. Varmt vatten i termosen och mackor med ost packades ned i flytringen innan jag lämnade hemmet. Stannade till på en mack och tog en kabanoss för säkerhets skull. Jag vill ju inte åka hem för att jag är hungrig.
I solens sken åkte jag äntligen till fisket. Vandrade en kilometer genom skogen innan jag kom fram. Döm om min förrvåning när jag ser att halva viken hade en isskorpa på sig. Inte mycket att göra. Jag fick leka Ymer ett tag och bryta mig ut.
När jag satte igång att fiska hade jag genast en fisk som var efter och gjorde en “rullning” i ytan. Härligt tänkte jag, de är på gång fast det är både solsken och lugnt på vattnet. Mer än så hände det inte.
Jag nötte på bra. Långa kast – korta kast, snabb hemtagning – långsam hemtagning. Provade även de flesta gäddflugor i askarna. En och annan fisk välvde i ytan men ingen bet i ordenligt.
Till sist fick jag min gädda. Den var inte stor men den var ganska kort.
Då fick jag till slut ta min fika…

En sparvhök förgyllde fikastunden ännu mer när den med få vingslag flög förbi mig på 15-20 meters håll.
Rådimman hade nu fyllt halva viken där jag fiskade så jag beslutade mig för att flytta mig till nästa vik. Isen hade släppt i större delen av viken men den sidan jag skulle förbi låg den fortfarande.
Bara 3mm…

Jag fiskade av några områden men det var som förgjort. De va inte sugna helt enkelt. Fötterna började kallna och klockan drog iväg. En fullt godkänd dag trots brist på fiskar. En dålig fiskedag är bättre än en bra dag på jobbet.
Solen slängde iväg några av sina sista strålar på omgivningen som var målad med färger från höstens palett…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.