Höstrusk och fiske

Tog ledigt halvdag idag och gav mig ut för att fiska. Nordanvinden gjorde att jag funderade både en och två gånger. Hur som helst måste det vara bättre än att jobba i alla fall.
Väl framme med bilen satte jag “seglet” på ryggen och vandrade iväg. Synd bara att jag hade motvind annars har flytringen kunnat hjälpt mig fram.
Trots vinden satte jag på en “Robban-fluga”, en sån som säger frrrrrr – frrrrr i fram och bakkast. Stor och buskig men jag fiskade korta kast så det gick bra. Den första viken jag fiskade av gav hyffsad utdelning på 5 fiskar. Alla i god kondition och skaplig storlek. Den största spräckte metermarkeringen som jag gjort på spöt.
Vidvinkelobjektiv …not

Denna fisk gav en ordentlig fight och gjorde resan värd bara den. Jag fick med jämna mellanrum ta paus för att värma händerna. Kvicksilvret visade strax ovan noll men nordanvinden (10m/s yr.no, 6m/s smhi.se) tryckte lugnt ner det under noll.
Efter ett tag bytte jag vik för att kolla läget. Behövde ändå få fart på händerna. När jag satt där med min stora gäddfluga började någon eller några fiskar jaga i ytan. Kanske var det havsöring men förmodligen id. Jag bytte till en mindre fluga men jag lyckades aldrig få reda på vad det var. Id har vi fått här förrut och Hampus har till och med fått en riktigt fin regnbåge en gång.
Vinden lugnade sig något men då var det dags att packa ihop.
Solnedgång i höstlandskap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.