Ny havsöringstur

Spanade in SMHI under dagen. Vinden från norr och moderat. Surrade lite med Quadt om fiske på dagen. Vi skulle mötas upp och göra ett försök. Packade Päschån med flytring och andra fiskegrejor. Stannade till på Ica och fixade med lite fika på vägen.
När jag kom ner fick jag se Patrik håva på håll. Han hade lyckats få fisk med spinnspöt på både andra och fjärde kastet. Snacka om flyt. Första gången han fiskade för året dessutom. Den första på 1.8 och den andra på 2kg. Vi har iofs slitit många timmar på kusten tillsammans innan så det var väl betalning med ränta. Själv lyckades jag få ett par stycken innan vi skulle fika. Patrik från land och jag i ringen. Ville inte missa så mycket tid med att plocka av grejorna. Vågorna slog inne vid land så jag lyckades till och med tappa halva bullängeden.
Patrik fick en till innan han gav sig av hemmåt. Robban och Hampus som kommit ned tidagre hade nu kommit fram strax intill mig. Hampus fick fast fisk som släpptes tillbaka. Strax efteråt fick jag på ett riktigt krutpaket. Den hoppade upp en halvmeter i luften och det syndes att det var en fin bit. Själv trodde jag på PB.
Robban hjälpte mig att håva men gav upp efter några minuter. Jag lånade Robbans större håv och lyckades till slut få upp den.
Inget PB men en fin fisk på 61cm/2.6kg…

De på linbrickan vägde 1.3kg och 1.35kg…

Släppte varsamt tillbaka en öring på 40-45cm förrutom dessa tre.
Ännu en trevlig kväll på kusten. 

One thought on “Ny havsöringstur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.