Havsöringsfiske

Efter en veckas beredskap är fiskesuget på topp. Tillråga på allt har jag varit lite krasslig. Tur att det blev två flugor på smällen i alla fall. Idag packade jag i grejorna i flytringen och gav mig ut till kusten. Vädret kändes bra och det var svag pålandsvind. Rapporter från gårdagen hintade om kallt i vattnet så jag var ordentligt påklädd. Trots pålandsvind var det behagligt i luften och solen värmde skönt. Hoppas nu bara fisket inte skulle bli så trögt.
Trögt var ordet. Fiskade av en sträcka på några hundra nogrant. Flugbyten lite här och var men inte en känning. Det hör i och för sig till vardagen här på kusten. Det blir många bom-turer.
Solen gick i moln och vinden vred sig till nordan. Det blåste så pass lite så det märktes inte av något speciellt. Jag var på väg in mot land igen för att bryta upp. Som tur var så fiskade jag mig hemmåt. Jag kände en dragning i linan och väntade några sekunder innan jag började hemtagningen igen. En likadan dragning kom igen fast nu blev det fast fisk. Det gick rätt lugnt till i början. Inte förrän fisken kom nära ringen så började den göra motstånd. Några rusningar senare kunde jag håva fisken. Jag fiskade en halvtimme till men utan påslag. Jag kände mig nöjd och bestämde mig för att bryta för dagen.
Tur att kameran var med så jag slapp ta en diskbänksbild.
Klassisk fångstbild när man är ute själv, 2.95kg, 64cm…

Pratade med ett gäng som fiskade från land och fick hjälp med ett foto…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.