Fiskisättning och fiske

Igår samlades 15-16 stycken ur fiskeklubben för att bära fisk. Klubbtjärnen ligger i ett naturreservat så det finns inga vägar fram. Lastbilen kom till vändplatsen där vi samlades. 100kg fisk plus vatten skulle bäras till tjärnen. Vi var ca 16 stycken så det var inga större problem. En konstig känsla var det att ha 6-7 fiskar som sprattlade så det dunkade i ryggen. Efter en kortare färd släpptes dessa ut i tjärnen och får det säkert mycket bättre än vad de haft på odlingen.
Den här fisken var (är) i kanonform, fint färgad och hade hela fenor.
Hoppas de “nya” är i samma kondition…

Ingen regel mot fiskeförbud finns men jag hoppas att vattnet inte utnyttjas de närmaste två veckorna. I så fall hade man lika gärna kunnit bära hem fisken istället för att släppa i den…..
Efter fiskisättningen for Hampus och jag och jagade gädda. En promenad genom urskogen tog oss till ett antal poler. Jag började med att tappa en gädda på första stället. Därefter snubblade jag och slog rullen i en sten. Som tur var blev den inte alltför repig.
Hampus pekade ut en plats där han fått fisk flera gånger förrut och bad mig prova. Strömmen var strid så första gången gäddan högg var jag inte med. För mycket lina hängde. Andra hugget satt den. Ingen bjässe men gädda i strömmande vatten känns.
Hampus fiskar av en pool…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.