Fågelfoto

Idag var jag ut och luftade kameran lite. Det har blivit en del fiske på sistone och kameran (zoom) har fått ligga hemma. Iom att jag var lite krasslig sedan veckans fiske i isande nordanvind tog jag det lugnt idag. Först tänkte jag ta en promenad hemma men vädret såg bättre ut norröver så det fick bli Villa Rettig istället. Jag träffade på Marie där som berättade vad som var i farten för tillfället. Några av dessa hade jag aldrig fotat förrut så det blev extra roligt att kolla efter dessa.
Förra gången jag såg Marie så tog jag detta kort på en Entita…

Den vanligare grönfinken var även den på plats. detta en hanne…

Den kvicka trädkryparen ser jag då och då men den är snabb och rör sig hela tiden. Kul att få ett halvskapligt kort på den i alla fall…

Dagens höjdpunkt var stenknäcken…

Den sägs ha ett “bett” på 70kg och kan knäcka körsbär och olivkärnor. Där gäller det att passa fingrarna…
Deras läte är som om man slår ihop två stenar.
Den lilla grönsiskan fanns också på plats…

En domherrshane visade upp sin praktdräkt…

Inga rovfåglar idag alltså. Det är kul att fota/lära sig lite om de mindre fåglarna också  🙂

4 thoughts on “Fågelfoto”

  1. Tack! Tråkigt att det blir så små bilder bara….På min skärm är den 9.5cm på "bloggen". På orginalet så är den 27.5cm lång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.