Paddling och bäver

Äntligen ett litet äventyr med övernattning. Jag fick med mig Putte på en tur i kanoten. Sovplatsen skulle bli ett vindskydd med eldplats så ved hade vi med oss. Det var tyst och stilla paddling genom olika vatten fram till vindskyddet. Där blev det en salami/brie-macka till sen lunch innan vi åkte ut igen. Den här gången letade vi på en smal kanal som sträckte sig långt in på skogen. När vi vänt och var på väg tillbaka kom en råbock och tog sig ett dopp i vattnet. Han var snabb upp på andra sidan. Efter ytterligare sightseeing hittade vi på var bävrarna höll hus. I alla fall var de varit tidigare.
20:30 landade vi vid vindskyddet igen och gjorde en brasa. Det blev nåra öl, grillad korv och mycket skitsnack innan sovsäcken lades fram.

Patrik ropade på mig några gånger under natten. Tydligen snarkade jag högt. Ihållande dessutom. Klockan 5 gick jag upp och lät Patrik sova i fred. Jag tog kanoten och gav mig ut. Vid närmare titt på bäverhyddan syntes det att det var färska spår upp på den. Jag tänkte när jag paddlade därifrån att det skulle vara kul att få syn på en och hann högst tio paddeltag innan jag såg något på vattenytan. Se på fan, kom det inte en bäver där. Den såg inte mig och kom närmare. Annasr var det mycket fågel. Ett 40-tal sångsvanar, havsörn, hägrar, tranor, kanadagäss, spillkråkor, knipor, gräsänder och en drös småfåglar.
Klockan 8 väckte jag Patrik som inte var så sugen att gå upp. Han hade inte fått mycket sömn stackarn. Det blev i alla fall frukost och göra ordning för avfärd. Solen tittade fram till hemresan och det var skönt. Nu ser jag fram mot nästa tur men det dröjer nog ett tag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.