Björn igen, äntligen

Det var länge sedan jag såg en björn nu. Det känns som evigheter. September 2019 närmare bestämt. Då blev det många björnbilder i Katmai, Alaska . Förra året blev det inga björnmöten alls.
Nu hade jag pratat med kamrat Håkan som har Vargas Vildmarkslodge i Hälsingland. Vi 2 skulle sitta i gömslet igen.
Håkan lämnade lodgen för att gå och byta om. När jag tittar ut genom fönstret så ser jag en björn komma ut på vägenDen gick försiktigt med nosen i vädret. Till slut vände den och gick iväg. Håkan och jag gick efter för att försöka få en bild men den var borta. Den hade gått runt viken och betade gräs på andra sidan sådär 40-50 meter bort. Vi kunde sitta och titta på/fota den säkert 45 minuter innan den försvann uppe i skogen igen. Nästan tur den gick för det var svårt att slita sig. Vi skulle upp till gömslet också. Vilken start på dagen 🙂

Jag hade inte hunnit byta om till varmare kläder ens (enstaka plus uppe på berget). Nu hade jag invigt mina nya kläder på riktigt.
Ett nytt svenskt märke jag hittat som heter Arrak Outdoor. Fleecjackan är en Powerfleece Hood och byxorna Active Stretch Pants. Dessa är jag riktigt nöjd med. Både kvalliten och att de är riktigt sköna.

Upp till gömslet och promenad med tunga fotoryggsäckar i snön upp till gömslet. Björn hade vi redan haft så det skulle bara bli en bonus om vi såg fler.
Vi satt och pratade lite tyst ett par timmar och rätt var det var såg jag en björn på myren. Den hade vi missat när den kom. Kul, det var en stadig herre också. Ljuset hade börjat försvinna men några bilder hoppades jag få till.

På vägen ned såg vi att en annan björn rört sig efter stigen. Kanske den vi såg vid vattnet. Björnen från kvällen hade större ramar än så här.

En bra helg blev det. Ibland känner jag mig priviligerad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.