Vinteravslut i Hamra

Minus sju grader på morgonen och bäddat för fin åkning på skare. När vi ändå var i närheten av Hamra Nationalpark passade vi på att ta en tur på skidorna. Det var fin skare och blå himmel stor del av dagen. Ingen pulka på släp och inga stighudar så det gled på bra. Vi såg inte en människa där förrutom när vi kom fram till det östra vindskyddet. Det var så klart upptaget. En omväg över sjöar gjorde att vi såg ytterligare 5 lavskrikor till de två jag försökte mata. En fikastund senare fortsatte vi tillbaka till bilen och hade tillryggalagt 16 kilometer och kroppen kändes nöjd. En bit från nationalparken såg vi två kungsörnar sväva i luften på inte alltför hög höjd. Dagen efter hade det spöregnat i området. Tur vi hann med ett sisyta åk för året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.