Kasst orrspel

I år har det varit riktigt dåligt på min orrmyr. Normalt har det varit allt mellan 10 och 20 tuppar plus ett gäng hönor när det närmar sig slutet.
de senaste åren har jag varit till Svalbard under denna tid så jag har inte kollat till myren så bra. Förra året åkte jag skidor dit några gånger ochtrodde det berodde på snön när jag bara fick se några stycken under kort tid. Det var iofs tidigt under spelet jag var där då men i år har jag varit där prime time.
Första gången var det helt dött. Idag kom 3 stycken tuppar varav 2 flög efter ett par minuter. Den tredje lämnade strax därefter. Det han inte ens bli ljust innan de drog. Ingen fight var det heller. Dags att leta på ett nytt spel om jag vill se mer orrar.

Orre, Black Grouse, Lyrurus tetrix
Orre, Black Grouse, Lyrurus tetrix
Mitt tyggömsle (doghouse)
Mitt tyggömsle (doghouse)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.