Sista dagen i Hallo bay, Alaska

2016-08-23

Vaknade tidigt och kände mig nästan utmattad efter gårdagen med alla björnar runt benen. Jag bestämde mig redan då. Det skulle bli mitt sista möte med björnarna här i Katmai. I alla fall för denna gång.
Det var inte säkert att vi skulle bli hämtade under dagen heller så kanske skulle det bli redan till kvällen. Det berodde på om vädret blev bättre eller inte. Det vill säga att dimman skulle försvinna. Jag hade gärna varit kvar en vecka till här men Hasse och jag hade andra planer i Alaska.
Tänk om det varit fel flaska som blivit slut?

Flaskor
Flaskor

Jag stannade i campen och plockade ihop mina grejor. Nere från stranden kunde jag höra björnar vråla. Det var säkert två ungar som bråkade om att få lax.
Jag kommer att sakna detta ställe. Christopher har ordnat det bra för oss. Fina tält var det också. 2 personer i ett stort fyramanstält.

Hilleberg Keron 4 GT
Hilleberg Keron 4 GT

Dessutom hade vi ett dass. På dasset var det en hink man kunde klä med en komposterbar påse. Efter nummer 2 fick man gräva ned påsen en bit bakom dasset.

Trekker
Trekker

Dasset fungerade som dusch också. Ut med hinken och upp med en dusch-påse. Rinnande svalt saltvatten gjorde underverk på en lortig kropp.

Gänget var borta en stund innan de kom tillbaka. Christopher ringde sen på sin satelittelefon och fick bekräftat att vi skulle bli hämtade. Det skulle ta 4 timmar extra innan de kunde komma då det inte gått att flyga på 3 dagar från Kodiak.
Vi hade gott om tid att packa ihop oss själva och alla prylar.

En sista stund i det som är kvar av campen
En sista stund i det som är kvar av campen

I väntan på hämtning
I väntan på hämtning

Planet som skulle hämta Hasse, Monica, Pär och Lars kom först. Vi hjälpte åt att lasta det. Under tiden kom det andra planet.
httpvh://www.youtube.com/watch?v=cjU9y6jUyJA&vq=hd720

Det var tragiskt att lämna denna underbara plats men jag ska försöka ta mig tillbaka hit eller någon liknande plats.
Flyget hem var skakigare än när vi åkte ut. När vi nådde Kodiak så trodde jag att jag skulle börja må illa men det lugnade ner sig.
På Kodiak såg jag samhällen dit man bara kunde flyga eller åka båt. Piloten berättade att han aldrig såg några människor där förutom när barn skulle hämtas för skolprov. Detta är tydligen obligatoriskt för barn som har hemundervisning.

Homesteaders
Homesteaders

Efter en bra landning på sjöflygplatsen var det bara att packa ihop grejorna och byta om. Plan nummer två kom lite senare. Vi fick skjuts tillbaka till motellet. Nu väntade en snabb dusch och mat.
Vi gick tillsammans och käkade på Henry’s. Jag valde en hamburgare som hade namnet Klondike och en god öl till detta.

Klondike burger
Klondike burger

Klockan var typ 22 när vi kom tillbaka efter någon mer öl och efterrätt. Vi pysslade med kameror och bilder efter detta. Datorn blev också använd när internet fanns. Somnade skönt snart efter jag lagt ned huvudet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.