På ny myr

På fredagen efter jobbet snabbade jag mig att ta mig ut i naturen. För två år sedan fick jag nya snöskor då det var tillverkningsfel på de andra jag hade. Jag fick en ny modell som inte kommit på marknaden ännu. Då snön var borta när jag fick dem och förra året saknade snö i närområdet hade jag inte provat dem innan. Det blev 3 kilometer för att kolla in skidföret på en myr.

TSL Tech Expedition
TSL Tech Expedition

Det såg inget vidare ut på detta ställe nu så det var bara att åka hem och leta vidare. Jag grävde lite i arkivet och hittade vad jag sökte.

Söndag och finväder lovat av meteorologerna. Gunsan och jag åkte inåt i landet till en stor myr. Från öster till väster är det 6 kilometer.
Gunsan njuter av den låga solen.

Gunsan njuter
Gunsan njuter

Jag har alltid fascinerats av de krokiga tallarna på en myr. Tror inte att det finns två likadana. Det här liknade ett sånt där bonsaiträd.

Krokig tall
Krokig tall

Nästa träd jag reagerade på var varken krokigt, vridet eller speciellt myrlikt. Det såg ut som någon hade sågat av toppen på en tall och tryckt ned i myren.

Gunsan vid konstig tall
Gunsan vid konstig tall

Vi började närma oss slutet (eller början beroende vilket håll man kommer ifrån) på myren. Solen står högre och värmer skönt när vi stannar till.

Skuggor
Skuggor

Efter att ha rundat den täta skogsholmen på ovan bild hamnar vi i ett område som skulle vara en våt dröm för min vän Göran. En stor vril var tionde meter.

Vril
Vril

Såklart hade vi med varm choklad och smörgås att njuta av i solen.

Fikapaus på myren
Fikapaus på myren

Det var ungefär en tredjedel kvar av sträckan. Skaren på snön bar inte riktigt och det började kännas i kroppen. Ibland kom det en sträcka med lite hårdare underlag så vi fick pusta ut.
13 kilometer i härligt väder fick vi denna söndag i mitten av februari. Snön börjar försvinna men jag känner i alla fall att jag fått ett antal fina dagar i naturen. Hoppas ändå på mer snö.

2 thoughts on “På ny myr”

  1. Ja det var en härlig vril det där! Men för att göra kåsor så skall det vara lövträd (mycket kåda annars) och det där såg ut att vara tall? Men en härlig dag verkar ni ha haft 🙂

    1. Jaha, är det för kåsor du vill ha dem. Jag trodde du hade någon annan sjuk böjning 😉
      Många var de I alla fall. Ingen av lövträd dock.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.