Morgon vid strömmarna

Jag hade planerat en heldag vid strömmarna. Termos och mackor var nedpackade. Dessutom hade jag med ved och grillkorv. Jag såg fram mot en härlig dag i naturen efter en kämpig arbetsvecka.
Vid korta utsvävningar upp och nedströms såg jag ingen utter så jag placerade mig på ett strategiskt ställe och väntade.

Vi forsarna är vattnet öppet för fiske
Vi forsarna är vattnet öppet för fiske

Här någonstans hoppades jag att den skulle dyka upp…

Tre kvart senare packade jag ihop och gick på spaning. det tog ett tag men till slut fick jag syn på uttern. Då simmade den mot motsatta sidan och sprang snabbt upp ur vattnet. Väl på land började den rulla sig för att pressa ut vattnet ur pälsen.

Utter, European otter, Lutra lutra
Utter, European otter, Lutra lutra

Uttern försvann en stund men kom sedan tillbaka för att “fiska”.

Utter, European otter, Lutra lutra
Utter, European otter, Lutra lutra

Den drog sig uppströms och jag följde efter på det halkiga underlaget. Swich så var det färdigfotat för dagen. Jag och kameran landade med ett brak på isen. Kamerahuset, konvertern och teleobjektivet låg var för sig på isen. Det var inga problem att hålla sig för skratt nu.
Konvertern blir nog svår att laga. Kamerahuset startar inte alls men objektivet verkar i alla fall fungera och fokusera.
Idag hade jag tre val. Fiske, foto eller vara med Ozzy. Jag skulle nog ha gjort annat….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.