Längs vattnet springer djur

Gårdagen kändes fint i benen. Jag hade varit med Gunsan och Ozzy på korvgrillning och skogspromenad. Det var en del snö i skogen och det kändes riktigt bra att få pulsa i snö igen. Vi ångade på i skogen några kilometer. På en plats hittade vi legor från två älgar. Ozzy blev alldeles till sig och det förstår jag. Det var så färskt att till och med jag kände lukten från platsen. Efter den turen sov både Ozzy och jag middag 🙂
Det blev inte direkt långvarigt med snön. Idag bjöds det på gråväder med inslag av dis eller dimma. Snön på vägarna är mer eller mindre borta och det börjar sjunka ihop inne i skogen.
Dagens plan var att följa ett vattendrag som är delvist fruset och leta efter djur längs detta. När vi kommit en bit såg jag en utter som fiskade. Ett djur jag aldrig sett här förrut. Med bara en normal-zoom på huset skulle det aldrig bli några godkända bilder. Jag hade tänkt ta lite naturbilder bara. Det blev en snabb promenad tillbaka till bilen och på med ett mindre teleobjektiv jag hade med. När vi kom tillbaka till platsen var tyvärr inte uttern kvar.
Efter ett tag kom i stället en mink som också verkar fiska i detta vatten.
Mink

När den simmade under vattnet passade jag på att smyga mig närmare. Till slut fick jag de bilder jag ville ha.

Mink, American mink, Mustela vison
Mink, American mink, Mustela vison

När minken provat fiskelyckan på platsen några gånger pilade den till slut iväg mot nästa ställe.
Någon mer utter såg vi inte fast vi gick tillbaka flera gånger. En hel del spår såg vi dock. Både från utter och mink.
Gunsan såg en örn på ett hygge också. Jag antar det var en kungsörn då den inte var så stabbig. Kikarbilden var väldigt grå och disig.
Vår lilla tur avslutades med ett par rådjur som betade i en skogskant. De såg oss också och hade full koll på läget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.