Vintern är här

Ny vinter och det måste provas. Gunsan, Ozzy och jag tog en promenad på skogen igen för att om möjligt se några djur. -10 c på termometern märktes inte då vi gått en kilometer. Kläder åkte till och med i ryggsäckarna då det blev varmt.
Den blöta snön hade frusit på träden och det var ett riktigt vackert landskap. Det enda som saknas i kortet på den här bäcken är ett mårddjur.

Bäck i vinterskrud
Bäck i vinterskrud

Vi traskade på och lekte med Ozzy längs vår väg. Han älskar när man sparkar snö åt honom och när man tröttnat slänger han själv upp snön i luften 🙂
Vi fikade på gamla ängsmarker som inte brukats på länge. Gunsan och jag hade smörgås och choklad. Ozzy fick kebab så klart.
Efter detta blev det lek med pinnar och lite vila.

Ozzy med favoritleksaken
Ozzy med favoritleksaken

Några kilomer senare stannade Ozzy till. Han blev riktigt intresserad. Alldeles färska älgspår väckte hans nyfikenhet. Någon älg såg vi inte men den kan inte ha varit långt borta. Ett par kilometer längre bort korsade andra spår vår väg. Ozzy stirrade ut mot ett hygge länge men ingen älg dök upp där heller.
Harspår korsade oss här och var men inga djur syntes. Några rävspår såg vi inte skymten av här fast det var så mycket förra vintern.
De senaste kilometrarna travades längs en snöklädd grusväg. När vi gick upp i skogen igen såg jag först mindre älgspår och sedan normala dito. Efter ett tag syntes även nattlegan för både ko och kalv. Ozzy tyckte det var spännande och ville inte gå därifrån.
4 timmar efter vi lämnat bilen kom vi tillbaka. Ny energi har samlats för kommande jobbvecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.