Årets kortaste dag

Något att fira så klart. Jag gav mig ut i naturen och tillbringade lite tid med djuren. Så värst mänga djur såg jag inte men ett par ropande korpar blev det till en början.
Något senare såg jag hökugglan jag spanat på tidigare. Den kom från ingenstans. När den spanat ett tag från en gren flög den ned mot marken och försvann. Strax därefter lyfte den mot träden igen med en sork i klorna. Ljuset var svagt men det blev ett trevligt möte.

Hökuggla, Northern Hawk Owl, Surnia ulula
Hökuggla, Northern Hawk Owl, Surnia ulula

Annandag jul och finväder. Ljuset på hygget räcker inte länge då en trädridå skymmer solen ganska snabbt. Någon uggla syntes inte till. Efter en promenad till nästa hygge och tillbaka så hittades den på bakom diverse träd spanades efter mat. På håll hade jag den i bra ljus.
Skuggan lade sig fort över grenen och där hade den parkerat. Efter säkert en timme flyttade den sig ut på hygget men blev snabbt tillbakajagad av några vinterhämplingar. Nu flög den närmare mig men ljuset var fortfarande svagt. Efter ytterligare en tid flyttade den sig så att något ljus träffade en kort stund.

Hökuggla, Northern Hawk Owl, Surnia ulula
Hökuggla, Northern Hawk Owl, Surnia ulula

det lär bli ett nytt försök på det nya året. Snart ska jag lyckas….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.