Varghotellet

Alexander fick en övernattning på varghotellet av mig. Jag följde så klart med och kollade in parkens djur. Det var många förrändringar sedan förra året. Duvhökshonan var ensam, vargarna på berget var bara två stycken och lappugglorna var utan dunbollar. Vargarna vid hotellet hade valpar men dessa ville de inte visa upp när vi kom.
Vi hälsade också på djuren i hagen. Jossan, en kalv som bara var två veckor gammal var härlig. Hon kom och buffade på benen och ville bli klappad. Däremellan sög hon på tummen också.

Alexander och kalven Jossan
Alexander och kalven Jossan

Som vanligt blev det korvgrillning på kvällen och en runda vid midnatt. Vissa djur är mer avslappnade när det varit lugnt ett tag. Kungsörnarna och kattugglan var det ordentlig fart på. En berguv höll till i närheten och hoade. Kanske hade han blivit lockad av de i buren?
Det blev tidig morgon då vi tänkte ta ett varv innan frukost. Regnet skulle falla ner på förmiddagen så det var lika bra att passa på. Alexander orkade inte gå mer än 500 meter så han gick tillbaka till Jossan och getterna. Jag gick sista biten i lätt duggregn. När jag kom tillbaka visade Alexander mig vargvalparna. Fyra mörka och en lite ljusare. Vi gick ut för att hälsa men så fort valparna närmade sig oss kom ders ett år äldre syskon och puttade bort dem.

Varg, Wolf, Canis lupus
Varg, Wolf, Canis lupus

En av dessa ettåringar blev förtjust i Alexander. Så fort han var i närheten kom hon fram till honom och följde honom längs staketet. Varenda gång vi gick ut till dem kom den vargen fram till honom. Vilken kompis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.