Pilgrimsfalk

Idag firade jag starten på semestern med att åka upp till Hälsingland. Jag skulle spendera knappa fem timmar i bilen för att få chansen att fota pilgrimsfalk. Jag mötte upp två trevliga herrar jag fått kontakt med tidigare. Vi hälsade snabbt och åkte vidare mot falkarna.
En “lagom” vandring genom skogen tog oss fram till reviret. Skulle det bli några bilder?
Pilgrimsfalken är världens snabbaste fågel som kommer upp i 300 km/h men det gäller när de dyker från hög höjd för att slå sitt byte. Jag tyckte det gick riktigt fort när de flög förbi oss också. I vilket fall är detta fågeln med stor F. En riktigt majestätisk fågel och det är nog bara kungsörnen som kan matcha dess status.

Hona pilgrimsfalk

Pilgrimsfalk, Peregrine Falcon, Falco peregrinus
Pilgrimsfalk, Peregrine Falcon, Falco peregrinus

Pilgrimsfalk, Peregrine Falcon, Falco peregrinus
Pilgrimsfalk, Peregrine Falcon, Falco peregrinus

Detta blev en riktig lyckodag för mig. Ett stort tack för att jag fick följa med.
Nu blir det direkt i säng för att vara redo för midsommarfirande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.