Sista vinterdagen

Det är i alla fall min sista dag med vinteraktivitet för denna säsong. Jag hade otur med de snöskor jag köpte men skulle få ett nytt par. Det var inte samma modell utan en ny modell som jag inte sett i Sverige ännu. Inga recensioner av värde hittade jag heller men det är efterföljaren till den jag köpte innan.
Direkt jag hämtat skorna på utlämningen åkte jag mot en närliggande myr. Snön var blöt och allt annat än lämpad att gå med vanliga skor på. Ibland sipprade det vatten upp på kängorna.
Med möda kom jag fram till myren men sedan var det stopp. Stora vattenmassor stoppade mig från att kika på tranorna som trumpetade på myren. Flera tranor termikseglade in och gjorde sällskap. En ensam orre kucklade på ett annat ställe på myren och småfåglar kvittrade. Nu är årets härligaste tid igång.

Snöskodans på myren
Snöskodans på myren

TSL Tech Excursion heter den nya modellen. Bindningen är mer eller mindre tagen från compositmodellerna.
Jag har inte använt den så mycket men den känns riktigt stabil och bra på foten. Den långa amerikanska modellen gillar jag och den har bättre bärighet än åttorna från Frankrike även om dessa är erkänt bra snöskor.

TSL Tech Excursion
TSL Tech Excursion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.