På mossen

Efter två dagar med blå himmel och sol fick jag börja denna dag med att spackla in ansiktet med solskyddskräm. Hämtade sedan upp Gunsan och hennes skidor innan vi spenderade nästan två timmar i bilen för att komma till dagens område för skidåkning. En mosse eller myr jag av en slump hittade på förra hösten. Efter leriga skogsvägar längtade vi nu ut i snön.
Början på turen gick någon kilometer genom skogsmark. Vi följde tarmar av myrmark innan vi kom ut på den första stora mossen.

"Lilla" mossen
“Lilla” mossen

Storleken på denna är ungefär 4 km². Vi skidade tvärs igenom den mot en ny tarm och ut på stora mossen som är ca 10 km² stor. I den bortre halvan finns en koja att spana på orrspel från. Det var inte tid för detta nu men vi stannade och fikade där i alla fall.

Fikapaus
Fikapaus

Skönt med lite skugga ett tag och något i magen var välbehövligt. Efter en kortare paus var vi på skidorna igen. Herregud vilken underbar åkning det var på det lättåkta underlaget.
Mikropaus…

Njutbar åkning
Njutbar åkning

Efter lite letande med gps’en hittade vi igenom tarmarna ut på nästa mosse som ledde oss tillbaka till bilen. Hit lär det bli fler resor både vinter som sommar. Vi avslutade en underbar dag med summering och kanelbullar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.