Mission completed

Jag har sedan tidigare ett gömsle att använda för foto. Det är ett Ameristep Doghouse. Dessa är egentligen gjorda för jakt och jag har behövt göra i ordning någon form av tygstrut för kameran.
Silvertejp funkar till allt men hur bra skulle det bli? Jag hittade till slut tyger att använda i USA. Billigt på eBay så klart. Hos Bibbis Textil hittade jag kardborrband och andra tillbehör jag behövde.
Förra veckan var jag till mor och lånade en symaskin. Hur fungerar en sådan? Det var över 30 år sedan jag provade en senast. När jag kom hem kunde jag i alla fall lista ut hur man spolade på undertråd och trädde maskinen. Därefter kom det stora problemet. Hur skulle jag göra nu.
Tummstocken gick varm i timmar innan jag började klippa. Jag hade ingen koll på hur jag skulle sy ihop delarna men det skulle få lösa sig efter hand. Efteråt är jag riktigt nöjd med min skapelse. Alla skarvar har dubbla sömmar och är sicksackade ihop. Förstärkningar har lagts till det tunnare tyget dessutom.

Doghouse med fotoglugg
Doghouse med fotoglugg
Doghouse med fotoglugg, insida
Doghouse med fotoglugg, insida

Innan jag var klar modifierade jag det hela med en tittglugg. Givetvis har den myggnät och kan stängas igen med kardborrband.

Doghouse photo replacement, outside
Doghouse photo replacement, outside
Doghouse photo replacement, inside
Doghouse photo replacement, inside

Det tog mig 20-25 timmar att få ihop det men vad gör man när det inte finns något liknande att köpa? Idag skulle jag kunna massproducera dessa men ingen skulle vilja betala vad jag vill ha 🙂

Nu återstår det bara att ta med det ut för test. Orrspel verkar lämpligt. Bara jag hittar tid till det….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.