Veckans bok

Shaun Ellis, Mannen som lever med vargar, The man who lives with wolves

Shaun Ellis kände jag till från National Geographics. Han hade fött upp vargungar som blivit bortstötta av sin mor i en djurpark i England. Han lärde dem att jaga och leva i flock med allt vad det innebär.
Boken “Mannen som lever med vargar” trodde jag handlade om just detta men det visade sig vara helt fel. I boken får man följa Shaun’s barndom med djur han växte upp med på landet och hans resa fram till och med det jag hade sett.
Han levde bland annat ~2 år i ödemarken i Idaho där han var medlem i en vild vargflock. Hans kontroversiella metoder var inget forskarna ville veta av på den tiden men idag blir han bättre mottagen.
Animal Planet spelade in en serie vid namn “Living with the Wolfman”. Jag har bara sett några avsnitt av denna men ska se om det går att få tag på den någonstans.
Jag tänker inte avslöja något mer om boken men för en naturmänniska är den väl värd att läsa. Även hundmänniskor får behållning av den.

Jag ger den 5 av 5 spårstämplar

Boken mer eller mindre sträcklästes på ledig tid. Bara det är ett bra betyg av en som inte gillar att läsa utan hellre väntar till filmen kommer….

Adlibris – Mannen som lever med vargar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.