Oväntat besök

På min fågelmatning på baksidan ser jag ofta rådjursspår. Det har hänt flera gånger då jag sent på kvällen (natten) vintertid gått ut med hund att jag ofrivilligt skrämt något också.
Jag har alltid trott att de smyger sig in i området på nätterna. En gång såg jag ett sakta smyga fram 03:30 på framsidan också. Nu var klockan 12:00 mitt på dagen när fru råget letade mat. Solrosfrön kanske inte är favoriten men de äter dessa också.
Jag sköt ett skott med lillkameran genom fönstret….

Rådjur, European roe deer, Capreolus capreolus

Först blev jag glad men kände snabbt att det var för att de inte hittade mat i skogen de tvingades in i bostadsområdet. Jag tänkte sen att jag ska lägga ut morötter till dem men kom på att det kanske inte är så bra. Bättre att lägga morötterna där rådjuren bor.

En ekorre skrämde rådjuret då den hoppade ned till en gren ovanför. Där brukar den lurvige hänga upp och ned för att komma åt dessa frön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.