Lavskrika

Kanonväder och en sväng med kameran igen. Patrik följde med mig till ett ställe jag inte besökt förr. Jag har varit på väg men två decimeter nysnö stoppade mig den gången. En och en halv timme efter att jag lämnat hemmet var vi framme i gammelskogen där lavar hänger från vissa träd. Det tog inte lång tid innan fotomodellen kom. En riktig charmör som inte är direkt skygg.

Lavskrika, Siberian Jay, Perisoreus infaustus

Totalt var det fyra stycken som ivrigt visade upp sig. Vi bjöd på falukorv och de på sig själva. Händerna tog stryk i kylan och en eld att värma sig vid satt fint. Fika och grillkorv var också med så det blev en ordentlig utedag. Det var en del småfåglar igång också. Talltita, svartmes, blåmes, nötväcka och sedan småfåglarnas värsting. För visst ser den lite kaxig ut?

Tofsmes, European Crested Tit, Parus cristatus

Tiden sprang iväg och vi kände oss nöjda. Var tog alla timmar vägen?

Det var så fint väder när jag åkte hem från Patrik att jag tog en sväng förbi härfågeln för att se om den var kvar/levde. Frågan besvarades snabbt och den fångade ett bra antal larver den timmen jag såg. Den visade också upp hela sin fjäderskrud flera gånger.

Härfågel, Hoopoe, Upupa epops

Visst är jag vacker men vänta till jag ruggat klart så jag får fullt av fjädrar på huvudet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.