Hoopoe, trasig kompass?

En Hoopoe, Upupa epops eller Härfågel som den heter på svenska har vistats här i närheten några dagar nu. Utbredningsområdets norra gräns för dessa fåglar är Östersjön men varje år dyker det upp några i Sverige. Fågeln borde vara på väg mot  södra Europa eller Afrika nu men har av någon anledning landat här vid Österjökusten. Den inbyggda kompassen kanske gått sönder så den flyger mot norr istället för söder. Hoppas den tar sitt förnuft till fånga och vänder snart. Här lär den inte klara vintern.

Då jag var ledig idag tog jag mig dit med kameran för att se om den fortfarande var kvar.
Lite snö föll från himlen och det var fortfarande inte så mycket ljus när jag kom fram men det skulle nog räcka till. Fågeln fick jag se ganska omgående i och med att den gick i det låga gräset och födosökte.

Härfågel, Hoopoe, Upupa epops

Ibland hittade den något smaskens också…

Härfågel, Hoopoe, Upupa epops

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.