Fjällveckan

Årets fjällresa gick till norra Härjedalen och vi fick se Flatruet klädd delvis i snö. På hög höjd var insektslivet försenat ett par veckor och det var till och med dåligt med mygg. Första natten bjöd på nollgradig temperatur. Fisket var inte bättre då vi inte hade ett enda vak att kasta en fluga på.God mat, härlig natur och bra kamratskap räddade de första dagarna. När vinden lade sig och solen tittade fram värmde den skönt. Vi fick för oss att vi skulle prova ett annat ställe efter ett par dagar men fiskade en stund på morgonen.
Tur vi inte åkte direkt…

Öring, Brown trout, Salmo trutta

Den feta öringen bjöd upp till kamp och jag hade inte mycket att säga till om i strömmen. Den vägde in på 14 hekto och är den största jag fått på detta ställe som annars gett ett antal kilosfiskar.
Sölvbacka strömmar var överbefolkat och vi fick trängas (blev inträngda) med fyra andra på en kort sträcka. Vi åkte kort därefter tillbaka till friheten. Ett antal kilometer från vår tältplats mötte vi en björn på vägen. Vi var knappt trettio meter ifrån den när den sprang upp i skogen, mäktigt! En hel del djur skådades på resan. Mink, ren, älg, rådjur, tjäder, kungsörn och så björn förstås.
På denna vackra fjällmyr har det säkert sprungit ett och annat större djur genom åren…

Myr, Bog

Fisket kom aldrig riktigt igång även om det kläckte en del nattsländor. Något enstaka finare vak såg vi men inte mer än så. Vi fick flera fina dagar och fina minnen från resan iaf.
Vacker natt…

Solnedgång, Sunset

Mörkare än så här blev det inte. Nästa år ska det planeras bättre och åkas längre upp…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.