Tidig morgon

Larmet stod på 03:50 men jag kom inte upp förrän 04:00. Jag skulle ut och kolla om jordugglan var uppe och jagade på morgonkvisten. Blå himmel men över ängarna var det grått dis till en början. När solen steg försvann det dock. Jag väntade på ugglan ett par timmar innan jag lockades tillbaka till bilen där jag hade smörgåstårta i kylbaggen. När maten ätits upp kom en gök flygande på håll.
Göken gör paus i hoandet…

Gök, Common Cuckoo, Cuculus canorus

Morgonen var kall så jag hade underställströja och dubbla fleece på mig. Fleecetröjorna fick stanna i bilen efter detta. Det var otroligt varmt så tidigt på morgonen. Jag gav mig tillbaka ut på ängsmarkerna för att spana av småfåglarna istället. Näktergaler fanns det gott om men ingen som ville krypa ur den buske de satt i. Efter ett tag kom en törnskata och lockade.
Törnskata, hane…

Törnskata, Red-backed Shrike, Lanius collurio

Den vackert färgade rosenfinken besökte också min närhet.
Hane rosenfink…

Rosenfink, Common Rosefinch, Carpodacus erythrinus

Efter detta åkte jag vidare och såg bland annat storspov och en massa tofsvipor. Myggen var elaka så jag avslutade efter en kort stund och åkte hem till sängen för en vila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.