Rovfåglar

Det var tid kvar innan kvällen och det skulle jag utnyttja till att leta efter rovisar. Ny matsäck packades med kameragrejorna och iväg till första lokalen. Det tog inte lång stund innan gässen på andra sidan började tjattra och bli oroliga. De gjorde helt rätt i att vara oroliga för in gled en örn.
Adult havsörn…

Havsörn, White-tailed Eagle, Haliaeetus albicilla

Över vassen flög en hane brun kärrhök. Den dök ganska snabbt in i vassen och jag såg den inte komma upp igen. Matdags kanske. Snabbt vidare till ett ängsområde och här blev det napp igen. En lärkfalk jagade trollsländor. Den blev också trött i värmen och behövde vila.
Lärkfalken kollar upp slutarljudet…

Lärkfalk, Eurasian hobby,Falco subbuteo

Detta fick bli slutet på en härlig dag i vår härliga natur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.